Killerclowns?

Even zonder dollen, toen van de week een collega een berichtje deelde op Facebook van Burgernet over een gevaarlijke clown met een mes dacht ik dat er echt een geintje werd uitgehaald. Maar even later zat ik in de auto vanaf de zaak naar huis en werd er op de radio gesproken over een killerclown. Ook werd er gesproken over een nieuwe trend, overal ter wereld worden er killerclowns gesignaleerd.

Misschien ben ik te nuchter en denk ik te weinig na over de ‘gekheid” onder de medemens. Ik snap er echt niks van en kan me niet indenken waarom iemand zich schminkt en aankleed als een clown om mensen angst aan te jagen. Ook snap ik de lol van clowns überhaupt niet. Maar ik ben dan ook een meisje die is opgegroeid met de film/ miniserie IT. Iets waardoor ik jaren een lichte obsessie had met eerst kijken in de toiletpot voordat ik erop ging zitten. De angst zit zo diepgeworteld dat ik het nog steeds doe volgens mij maar ok.

Toen ik op de middelbare school zat werd de film namelijk weer uitgezonden op tv, retro ja want ver voor Netflix etc. Maar meerdere klasgenoten hadden de film weer gekeken omdat we er allemaal wat “bang” voor bleven. En ondanks dat we tieners waren, hadden we toch niet echt relaxed geslapen. Stiekem fluisterden we elkaar ook toe dat we toch weer in die toiletpot hadden gekeken de hele dag, echt stoer was dat natuurlijk niet.

Waarom doen mensen dit nou? De film IT krijgt een nieuwe versie dit jaar, misschien dat mensen daardoor geïnspireerd worden, geen idee dus. Maar ik merk ook dat het weer wat gehypet wordt. Die killerclowns dus. Daarom kan ik het maar niet van me afschudden dat het straks 1 of ander marketingplannetje is dat is uitgedacht door 1 of ander marketingmannetje. Marketingmannetje ja, ik denk oprecht dat vrouwen dit soort dingen niet kunnen verzinnen. Maar dat is misschien wat seksistisch van mij.

Killerclowns dus, ik dwaal een beetje af. Kunnen we gewoon daarmee stoppen? Niet alles hoeft vanuit Amerika over te waaien toch? Lijkt me een leuk idee dat de beeb straks niet bang hoeft te zijn voor clowns, net zoals haar moeder dat maar een beetje blijft houden. En, meer mensen met mij denk ik. Ik kan er ook gewoon boos om worden, en gelukkig zie ik op Facebook meer mensen die dat hebben. Het is toch ook gewoon te belachelijk allemaal.

Dus die kut-killerclowns en iedereen die zich genoodzaakt voelt om zich te gaan schminken of op de doffen, doe maar niet. Trek je Elsa, Bob de Bouwer, of weet ik het wat voor pak aan en verspreid wat liefde in plaats van angst. Angst is er momenteel al genoeg in de wereld toch?!

Related Post

Het consultatiebureau yeah of neh? Vorige week moesten Evi en ik weer naar het consultatiebureau. Een nieuwe locatie aangezien we vorig jaar zijn verhuisd en dus nu onder een ander cons...
Loslaten… en de basisschool… Als moeder zijnde loop je altijd tegen hetzelfde euvel aan: Loslaten. Ik vind het nogal een ding trouwens want wanneer moet je nou loslaten en wanneer...
Beebs and Moms Update Omdat het alweer even geleden is dat ik een update schreef over de pagina vond ik het daar wel weer tijd voor. Er is namelijk achter de schermen best ...
Hoe veilig zal de toekomst voor onze kinderen zijn... De gebeurtenissen in de wereld de afgelopen tijd maken me angstig en laten me denken aan de toekomst van mijn kind. Maar ook die van jullie kinderen. ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge