Let’s get Spanish

Gisteren deelde ik een link van me-to-we op mijn Facebook-pagina over de vicieuze cirkel van de groente. Herkenbaar want het ging erover dat je door je kinderen niet meer zo goed weet welke groentes je moet eten en überhaupt, wat doe je nou met die exotische groentes als rettich?

Laten we voorop zetten dat ik het soms ook niet meer helemaal weet en zelf wat groentes betreft ook niet echt een durfal ben. Daarom vind ik die boekjes met recepten bij de supermarkt ook een uitkomst. En omdat we allemaal zoekende zijn met groentes en überhaupt recepten, dacht ik dat het misschien leuk was als ik zo af en toe een recept deel dat het hier goed doet met de dwarse beeb.

Daarom vandaag de primeur van de Spaanse Maaltijdsoep, Jammie!

fa2320537097a9fea610d2102c95bff4

  • 1 chorizo (worst 250 gr) in blokjes
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 zak paprikamix (3 stuks) in repen
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 pakjes tomato frito (tomatensaus 350 gr)
  • 2 blikken kikkererwten (á 400 gr) uitgelekt
  • 1 rundvleesbouillontabletten
  • stokbroden
  • Evt. Smeersel voor op stokbrood

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, haal het velletje van de chorizoworst af en snijd deze in blokjes.
  2. Bak de chorizo 1 minuut in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de tomato frito, kikkererwten, de bouillontabletten en 1500 ml kokend water toe. Roer goed door en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 9 kommen en serveer met smeersel en het stokbrood gesneden in stukken.

 

Het recept komt van de AH en doet het op mijn werk en thuis errug goed 🙂 Voordeel vind ik dat de soep makkelijk de dag van te voren kan worden klaargemaakt en dat je dan na een drukke dag weinig nog hoeft te doen aan het eten. Uiteraard kun je i.p.v. Chorizo ook Gamba’s gebruiken of gewoon extra kikkererwten op een vleesloze dag (denk er dan ook aan dat je andere bouillonblokjes gebruikt). Ook kun je extra knoflook en/ of komijn in de soep doen, dat ligt aan de smaak van je gezin. Qua broodjes hebben wij wisselende broodjes, de ene keer stokbrood, de andere keer breekbrood, dan weer een ciabatta. Evi vind het heerlijk om haar brood te dopen dus dan gaat er best wat van de soep naar binnen. De soep wordt in het recept met tomato frito gemaakt maar kan natuurlijk ook van verse tomaten gemaakt worden. De paprika snij ik in het kommetje van Evi klein maar je zou natuurlijk ook de staafmixer er even doorheen kunnen halen.

 

O en iets wat ik dankzij mijn werk weet (voor 10 mensen koken maakt soms een beetje makkelijk namelijk) maar bij de AH in de diepvries liggen zakken met paprika’s in reepjes. Scheelt je weer snijwerk maar dat is dan ons geheim 😉

 

buen provecho!

Related Post

Voorlezen? Hier mijn boekentips De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en is van 5 -16 oktober. Iets langer dan een week dus eigenlijk, deze Kinderboekenweek. Toen Evi nog erg ...
Tuesdays Teatopics # 2: Nog eens willen doen? Weer een dinsdag en dus weer een Tuesdays Teatopics! Yeah, ik vind het echt superleuk om de vragen te beantwoorden die Pickwick heeft bedacht. Daarom ...
Beebs and Moms Update Omdat het alweer even geleden is dat ik een update schreef over de pagina vond ik het daar wel weer tijd voor. Er is namelijk achter de schermen best ...
Killerclowns? Even zonder dollen, toen van de week een collega een berichtje deelde op Facebook van Burgernet over een gevaarlijke clown met een mes dacht ik dat er...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge