Let’s get Spanish

Gisteren deelde ik een link van me-to-we op mijn Facebook-pagina over de vicieuze cirkel van de groente. Herkenbaar want het ging erover dat je door je kinderen niet meer zo goed weet welke groentes je moet eten en überhaupt, wat doe je nou met die exotische groentes als rettich?

Laten we voorop zetten dat ik het soms ook niet meer helemaal weet en zelf wat groentes betreft ook niet echt een durfal ben. Daarom vind ik die boekjes met recepten bij de supermarkt ook een uitkomst. En omdat we allemaal zoekende zijn met groentes en überhaupt recepten, dacht ik dat het misschien leuk was als ik zo af en toe een recept deel dat het hier goed doet met de dwarse beeb.

Daarom vandaag de primeur van de Spaanse Maaltijdsoep, Jammie!

fa2320537097a9fea610d2102c95bff4

  • 1 chorizo (worst 250 gr) in blokjes
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 zak paprikamix (3 stuks) in repen
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 pakjes tomato frito (tomatensaus 350 gr)
  • 2 blikken kikkererwten (á 400 gr) uitgelekt
  • 1 rundvleesbouillontabletten
  • stokbroden
  • Evt. Smeersel voor op stokbrood

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, haal het velletje van de chorizoworst af en snijd deze in blokjes.
  2. Bak de chorizo 1 minuut in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de tomato frito, kikkererwten, de bouillontabletten en 1500 ml kokend water toe. Roer goed door en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 9 kommen en serveer met smeersel en het stokbrood gesneden in stukken.

 

Het recept komt van de AH en doet het op mijn werk en thuis errug goed 🙂 Voordeel vind ik dat de soep makkelijk de dag van te voren kan worden klaargemaakt en dat je dan na een drukke dag weinig nog hoeft te doen aan het eten. Uiteraard kun je i.p.v. Chorizo ook Gamba’s gebruiken of gewoon extra kikkererwten op een vleesloze dag (denk er dan ook aan dat je andere bouillonblokjes gebruikt). Ook kun je extra knoflook en/ of komijn in de soep doen, dat ligt aan de smaak van je gezin. Qua broodjes hebben wij wisselende broodjes, de ene keer stokbrood, de andere keer breekbrood, dan weer een ciabatta. Evi vind het heerlijk om haar brood te dopen dus dan gaat er best wat van de soep naar binnen. De soep wordt in het recept met tomato frito gemaakt maar kan natuurlijk ook van verse tomaten gemaakt worden. De paprika snij ik in het kommetje van Evi klein maar je zou natuurlijk ook de staafmixer er even doorheen kunnen halen.

 

O en iets wat ik dankzij mijn werk weet (voor 10 mensen koken maakt soms een beetje makkelijk namelijk) maar bij de AH in de diepvries liggen zakken met paprika’s in reepjes. Scheelt je weer snijwerk maar dat is dan ons geheim 😉

 

buen provecho!

Related Post

Shoplog kleuterproof kleding September Nu het weer aan het veranderen is en de mooiste dagen achter ons zijn, vond ik het tijd om de kast van de beeb weer eens uit te pluizen. De dame is fl...
10 winterjassen onder de € 50 voor de kleine jonge... Omdat ik laatst een blog deelde met 10 winterjassen voor de kleine meisjes, kan ik natuurlijk niet achterblijven met jasjes voor de jongens. In deze b...
Week van de vruchtbaarheid: PCOS De afgelopen week was het de week van de vruchtbaarheid georganiseerd door Freya . Meerdere bloggers en kanalen op Facebook hebben deze week al aandac...
Die stomme opa’s en oma’s x 10 Tsja die opa's en oma's, waar zouden we toch zonder ze zijn? In een chaos van bergen aan rekeningen voor de opvang in mijn geval want naast dat ze gew...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge