Nieuwe baan

Hoera ik heb een nieuwe baan!

Je hoort wel dat tijdens heftige fases in je leven, dat je meer gaat nadenken over wat jou gelukkig maakt. Zo kwam ik er op om naar een andere baan te gaan zoeken, maar wat ga ik doen en wat deed ik eigenlijk?

 

Oude baan

Ik werkte inmiddels 8 jaar voor mijn (nu nog) huidige werkgever. Daar werkte ik op woonvoorzieningen als Persoonlijk Begeleidster van volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.
Dit werk was in wisseldiensten en was een hele tijd heel prettig. Op een gegeven moment had Evi meer regelmaat nodig en kon ik dat redelijk regelen op mijn werk. Maar na een tijdje was ik zelf niet content meer en merkte ik dat ik meer regelmaat wilde maar ook andere werkzaamheden. Evi ging naar school en toen voelde het helemaal gek om te gaan werken als zij thuis kwam. Als zij op school was, zat ik thuis en dat voelde gek.  Ik solliciteerde (intern), gaf mijn gevoel aan bij mijn leidinggevende en ging oriënteren op een andere interne baan maar werd zwanger dus deed even niks meer.

 

Ziek

Na de gebeurtenissen rondom mijn 2e zwangerschap kwam ik in de knoop met mijzelf. En terwijl ik weer uit die knoop kwam merkte ik dat ik echt iets anders wilde gaan doen qua werk. De man steunde mijn plan 100% en stimuleerde me om voor mijn eigen geluk te gaan. Voor mezelf maakte ik een lijstje met dingen die ik leuk vond en die ik graag zou willen in een andere baan. Zo stonden daar regelmaat, meer in mijn eigen regio, doorgroeimogelijkheden etc. op.  Ik ging weer kijken naar een andere baan, werkte mijn LinkedIn en C.V. bij d.m.v. Canva en ging solliciteren.

 

Nieuwe baan

En Yes! Ik heb dus een nieuwe baan. Stiekem ging dat sneller dan gedacht en wat heb ik enorm veel zin in! Inmiddels heb ik mijn ontslag ingediend bij mijn werkgever en heb ik vandaag mijn laatste dienst. In September ga ik weer aan de slag en dan dus bij mijn nieuwe werkgever. Ik ga werken als gezinsbegeleider in een specialistisch wijkteam. Dat betekent dat ik gezinnen ga begeleiden waarbij de ouders, de kinderen of beide een verstandelijke beperking hebben.

Deze baan vind ik zo ontzettend gaaf en nu ik weer (redelijk) mezelf ben ik ervan overtuigd dat ik ga knallen. Het is een regelmatige baan en ik hoef dus geen weekenden of feestdagen meer te werken. Dat vind ik al echt een feest op zich. Daarnaast is de reistijd nog maar een derde van wat het 8 jaar is geweest! Eerst nog een maand vakantie en voorbij die 1 augustus komen die me erg zwaar valt. Dat zou namelijk m’n uitgerekende datum zijn en doet dus pijn….

 

Maar nieuwe baan dus, yeah, ik ben er enorm blij mee!

Related Post

Help ik word een oud wijf! Er zijn van die momenten dat je merkt dat je ook geen 16 meer bent. Naast dat jij je een boel herinnert die anderen niet eens meer kennen of dat je ge...
Nieuwe telefoon uitkiezen, maar welke? Binnenkort kan en mag ik een nieuwe telefoon uitkiezen maar ik weet dus echt niet welke telefoon ik zou willen. Eigenlijk hoop ik dat jullie een beetj...

1 thought on “Hoera ik heb een nieuwe baan!”

Reacties zijn gesloten.