Cameralens Schoolfoto

O nee ik heb weer last van schoolfoto-stress!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dus is het ook weer tijd voor een nieuwe schoolfoto. Om me heen staan de mama’s er volgens mij niet zo bij stil of vergeten het zelfs. Ik heb weer eens stress om die verrekte foto’s en waarom eigenlijk? Ook heb ik tips voor jou om ontspannen die foto’s tegemoet te gaan.

 

Schoolfoto

De laatste en eerste keer dat Evi op de schoolfoto ging was bij de PSZ. Vorig jaar mocht ze al bij de basisschool op de foto maar weigerde ze. Ze kende de kindjes uiteraard nog niet. Bij de PSZ doen ze de schoolfoto’s in het voorjaar en omdat Evi toen al op de basisschool zat miste ze die dus ook. Inmiddels is de laatste foto dus ruim anderhalf jaar geleden en was ze net 3 toen ze op de foto ging. Vlak daarvoor viel ze en had daardoor een blauw oog. Ik had daar “uiteraard” de balen van maar het was niet anders. Wel merkte ik dat ik me een beetje gestrest voelde. Eerlijk gezegd kon ik de vinger er niet helemaal op leggen maar ik zat telkens op pinterest te kijken. Wat ik daar zat te bekijken? Kapsels voor meiden die geschikt zijn voor de schoolfoto.

 

Kapsels

Het punt is dat kapsels niet altijd geschikt zijn voor de schoolfoto’s. Zo sprak ik gisteren een juf die aangaf dat een schoolfotograaf wel eens is teruggekomen om een foto opnieuw te maken van een kindje. Dat kindje had een staart in en met haar lichtblonde haar leek het uiteindelijk wel alsof het meisje ernstig ziek was. Evi heeft prachtig en makkelijk haar maar ik wil wel graag dat het op een foto haar complimenteert. Het is immers mijn mooie kind en ze vind het inmiddels leuk om op de foto te gaan. Daarom heb ik wat rondgevraagd en ook weer op pinterest gekeken voor leuke haar ideeën.

 

Mijn stress

De stress die ik voel komt dus voort uit het niet weten wat ik met de haren van Evi moet. En op de één of andere manier hebben we dat ene leuke nieuwe jurkje ook bewaard voor de foto. Blijkbaar vind ik die schoolfoto dus toch wel belangrijk. Evi vond het gewoon leuk en had er zin in. Gelukkig maar want anders staat ze straks nog net zo gespannen als ik op die foto. Maar uiteindelijk staat gewoon die schat op de foto zoals ze is, en dat is perfect. Die ene foto met dat blauwe oog staat ook prominent bij ons in de woonkamer want ik vind het een prachtige foto!

 

Tips

Ik kreeg dus van andere moeders, juffen en onze kapster de volgende tips die ik met jullie zal delen. Mocht je dus toch wat stress hebben bij het kiezen van een kapsel, i’m your girl!

 

  • Vermijd hele drukke prints
  • Vermijd veel frutsels, deze leiden af
  • Een simpele paardenstaart is niet aan te raden
  • Zorg ervoor dat er wat haar te zien is
  • Vlechten, knotjes en een schuine staart kunnen wel
  • Grote strikken zijn niet aan te raden
  • Verdeel het haar; stel je voor dat je al het haar naar 1 kant hebt en dat die prachtig is maar de andere kant is “saai”. Zul je net zien dat je dochter aan de andere kant zal worden gefotografeerd.

Maar de grootste tip is toch eigenlijk om het los te laten. Laat je kind lekker uitkiezen wat hij/zij aan wilt op de foto en mee bepalen in het haar. Je zult sowieso altijd zien dat ze eerst nog lekker koekjes eten, ondersteboven in rekken hangen of een gat graven naar China in de zandbak. Uiteindelijk kun je er weinig in bepalen en staat je kind met een stel scheve staarten op de foto. Maakt ook niet uit toch, het is immers een foto van jouw mooie kind.

Onze keuze

Evi en ik kozen samen voor een jurkje van C&A en waar ik eigenlijk een gevlochten haarband wilde maken van haar haren lukte mij dat niet zo in de ochtend. Uiteindelijk werden het dus 2 boxerbraids (2 onderhandse vlechten) die eindigden in staartjes. Hierdoor zaten haar haren leuk en is er alsnog een deel van haar haren te zien. Nu is het dus wachten op de foto’s.

 

Liefs Kimberly

 

Related Post

Er is iets ergs dat ik jullie moet vertellen; Ik b... Eigenlijk schaam ik me er best wel voor. Heel stiekem hoop ik dat andere moeders zich best wel herkennen in mijn verhaal. Ik beken. Bekentenis O...
De eerste week naar de Basisschool Zoals jullie misschien wel hadden gemerkt was ik vorige week behoorlijk afwezig met Beebs and Moms. Dat had alles te maken met het feit dat Evi deze w...
Ik ben alweer 2 jaar getrouwd met de leukste man! Vandaag 2 jaar geleden was het prachtig weer en had ik 1 van de mooiste dagen uit mijn leven omdat ik mocht trouwen met de liefde van mijn leven.  Ik ...
De raarste vragen aan een nieuwbakken mama   Het blijft me verbazen dat mensen zulke enorme rare vragen kunnen stellen. Iedere keer maar weer, soms gewoonweg kwetsend. Deze ronde: de ra...

1 thought on “O nee ik heb weer last van schoolfoto-stress!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge