Bescherming of ga ik daar te ver in

Overbeschermende moeder of gewoon niet ok?

Eigenlijk wist ik niet zeker of ik hierover wilde schrijven maar ik vind het toch wel bizar. Daarom kies ik ervoor om toch voor deze blog, ik ben ook erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden en erover te zeggen hebben.

 

Gisteren

Op de instastories van Charlotte (van aukjeswereld.nl) zag ik gisteren de vraag of het normaal is dat de kleuters gymmen in hun ondergoed. Charlotte is zelf lerares en bij haar op school is dat dus niet normaal maar op de school waar haar dochter Aukje naartoe gaat wel. Bij Evi op de basisschool is dat dus ook normaal en vroeger op mijn basisschool ook.

 

Verbazing

En tot mijn verbazing zag ik gisteravond ineens op de openbare (!) Facebook pagina van Evi’s basisschool foto’s van de gymles! Er was een meester van een korfbalvereniging langs geweest en tijdens die les waren foto’s gemaakt. Die foto’s waren dus geplaatst en op die foto’s waren allerlei kindjes te zien in hun onderbroek. Evi had al aangegeven dat ze weer gegymd had in haar legging omdat ze het niet fijn vind in haar onderbroek. Daardoor wist ik dus dat Evi niet te zien zou zijn in haar onderbroek maar mijn verbazing werd steeds groter. Meerdere kindjes waren herkenbaar in hun onderbroek gefotografeerd!

 

Bescherming

Toen Evi naar de basisschool ging hebben we een formulier getekend waarop we aan moesten geven hoe er met foto’s e.d. omgegaan moest worden. Wij hebben aangegeven dat het ok is maar niet in haar ondergoed e.d. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat ouders dat wel prima vinden maar dat terzijde. Vannacht en vanmorgen heb ik erover nagedacht. Vanmorgen heb ik een aantal moeders geattendeerd op de foto’s en daarvan waren de meeste het met me eens; Het is niet ok. Zij hadden de foto’s nog niet gezien maar zouden gaan kijken en contact opnemen. Ik had nog niks bij juf aangegeven omdat ik eerst mijn gevoelens wilde checken, daarnaast gaat het niet om mijn kind op die foto’s. Is het dus wel mijn verantwoordelijkheid om dan wat aan te geven hierover juf?

 

Twitter

Ook op twitter checkte ik mijn mening d.m.v. een poll.

 

 

 

Binnen de kortste keren heb ik al meerdere reacties en zegt iedereen nee of ligt eraan. En hoe langer ik erover nadenk des te meer bedenk ik me dat ik straks wel er iets over ga zeggen tegen de juf van Evi. Ook al staat mijn kind er niet op, toch vind ik dat ik moet laten merken dat ik dit niet goed vind. Dom misschien zelfs. Er gebeuren de gekste dingen in de wereld, zullen we de kindjes beschermen met alle kleine beetjes die we hebben?

 

Liefs Kimberly

Related Post

Hoera de eerste schooldag van het nieuwe schooljaa... Vandaag is er een einde aan de zomervakantie gekomen. Ondanks dat we 6 weken echt genoten hebben van elkaar ben ik toch ook wel blij dat Evi weer naar...
Wat als je met jouw kinderwens niet binnen het kad... In Nederland is het nogal gewoon om 2 kinderen te krijgen. Pas je daar met jouw gezin niet binnen dat kader, dan kun je jezelf maar beter voorbereiden...
Stop hou op, ik wil het niet! Zit jouw kind al op de basisschool? Dan ken je die a-ma-zing kreet wel: Stop, hou op, ik wil het niet! Mocht je kind nog niet op de basisschool zitten...
Waarom alle zieke mama’s een supermama zijn. Vandaag is het donderdag dus een goed moment voor een Trowback Thursday. In dat kader een blog die ik eerder schreef  voor Digimama over waarom zieke ...

7 thoughts on “Overbeschermende moeder of gewoon niet ok?”

  1. Dat vind ik ook niet oké hoor. Had al zo mijn bedenkingen bij gymmen in ondergoed, maar er foto’s van op Facebook plaatsen vind ik echt not done. Zeker aangeven bij de juf dus!

  2. Oh nee! Echt niet oké! Mijn kindje zit nog niet op school, wel op de opvang en ik wil geen foto’s van hem op FB. Laat staan in ondergoed!
    Goed dat je er wat van gezegd hebt en fijn dat school er wat mee doet!

    1. Het was echt heel raar en een hoop moeders hadden het dus nog niet gezien. Het nieuws ging dus snel de volgende ochtend en gelukkig na meerdere klachten haalden ze het weg. Het had er überhaupt niet op gemoeten dat terzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge