Kindvriendelijk recept lekkere perzik-pinda kip
Food

Kindvriendelijk recept: Lekkere perzik-pinda kip

En daar ben ik weer met een lekker kindvriendelijk recept. Het is een recept dat ik ken via mijn oud- collega. Echter is het een bekend (Indisch) recept dus zullen er vast wel meer varianten op zijn. De perzik-pinda kip.

Perzik-Pinda Kip

Als ouder zijnde ben je eigenlijk altijd wel op zoek naar een lekker recept waar je ook de kinderen gelukkig mee kan maken. Want ondanks dat je (waarschijnlijk) graag met elkaar wil eten aan tafel is het nogal een overwinning om de kinderen gezond te laten eten. Of is dat alleen bij ons aan de orde? Dit lekkere recept is makkelijk te maken, lekker en door eventuele aanvullingen qua groenten ook gezonder te maken.

Lees ook: Makkelijke spaghetti met spinazie en geitenkaas

De ingrediënten

Bij de ingrediënten hou ik rekening met 4 personen. Mocht je gezin dus uit meer of minder personen bestaan dan moet je zelf eventueel dus de hoeveelheden aanpassen.

  • 500 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 groot blik met perzik op siroop, in blokjes gesneden
  • Ketjap, 2 á 3 eetlepels
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pindakaas, 3 eetlepels
  • Tomatenpuree, klein blikje
  • Sambal, eventueel later toe te voegen voor de volwassenen naar smaak
  • Knoflook, als je er van houdt 2 teentjes
  • Rijst, de hoeveelheid voor je gezin
  • 1 Komkommer, geraspt
  • 1 Winterpeen, geraspt
  • Azijn, scheutje

De bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper de ui, snij de perzik in blokjes (bewaar het sap!), rasp de komkommer en winterpeen.
  • Doe de komkommer en winterpeen rasp in een bakje bij elkaar met een scheutje azijn, hussel wat door elkaar en doe evt een beetje suiker in het mengsel. Dit hoeft niet maar het heft het zure van het azijn ietsje op.
  • Snij de kip in blokjes en bak de kipblokjes in wat olie in een wok wat bruin.
  • Voeg de gesnipperde ui toe in de pan en eventueel als je dat lekker vind een beetje knoflook. Fruit dit aan.
  • Voeg de sap van de perzik uit blik toe bij de kipblokjes en doe daar je bouillonblokje in. Zorg ervoor dat deze goed opgenomen wordt.
  • Voeg de pindakaas, ketjap en het blikje tomatenpuree toe. Meng dit en laat dit even pruttelen. Voeg nu ook eventueel de sambal toe als je beeb daar van houdt. Wacht anders even tot hun bod opgeschept is.
  • Voeg de blokjes perzik toe en laat nog heel even door pruttelen.

Klaar!

Serveer als de rijst klaar is. Wij husselen altijd de rijst en de saus door elkaar maar dat moet je zelf weten. De mix met de zoetzure komkommer-wortel is echt erg lekker en ook Evi vind het erg lekker. Al eet die de komkommer dan weer niet maar wel de perzik, dat zijn lekkere groentesnoepjes meestal 🙂 Maar dit is de perzik-pinda kip dus, erg lekker en makkelijk. Qua rijst vinden wij pandanrijst of basmatirijst hier erg lekker bij.

Eet Smakelijk!

 

 

Liefs Kimberly

Uitgelichte foto: Google

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»