/ oktober 8, 2016

Met kinderen blijft het altijd zoeken naar gezonde gerechten. Het ene moment eten ze de ene groente zonder problemen en het volgende moment krijg je een driftbui omdat ze nog nooit zoiets smerigs hebben gegeten. Deze Spaanse Maaltijdsoep doet het bij ons thuis altijd goed en door het dippen met een stokbroodje is het nog redelijk populair zelfs. 

Spaanse Maaltijdsoep

Laten we voorop zetten dat ik het soms ook niet meer helemaal weet en zelf wat groentes betreft ook niet echt een durfal ben. Daarom vind ik die boekjes met recepten bij de supermarkt ook een uitkomst. En omdat we allemaal zoekende zijn met groentes en überhaupt recepten, dacht ik dat het misschien leuk was als ik zo af en toe een recept deel dat het hier goed doet met de dwarse beeb.

Daarom vandaag de primeur van de Spaanse Maaltijdsoep, Jammie!

Ingrediënten Spaanse Maaltijdsoep

  • 1 chorizo (worst 250 gr) in blokjes
  • 1 zak paprikamix (3 stuks) in repen
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 pakjes tomato frito (tomatensaus 350 gr)
  • 2 blikken kikkererwten (á 400 gr) uitgelekt
  • 1 rundvleesbouillontabletten
  • stokbroden
  • Evt. Smeersel voor op stokbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, haal het velletje van de chorizoworst af en snijd deze in blokjes.
  2. Bak de chorizo 1 minuut in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de tomato frito, kikkererwten, de bouillontabletten en 1500 ml kokend water toe. Roer goed door en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 9 kommen en serveer met smeersel en het stokbrood gesneden in stukken.

 

Lees ook: Makkelijke pasta met spinazie en geitenkaas

 

Variaties van de Spaanse Maaltijdsoep

Het recept komt van de AH en doet het op mijn werk en thuis errug goed 🙂 Voordeel vind ik dat de soep makkelijk de dag van te voren kan worden klaargemaakt en dat je dan na een drukke dag weinig nog hoeft te doen aan het eten. Uiteraard kun je i.p.v. Chorizo ook Gamba’s gebruiken of gewoon extra kikkererwten op een vleesloze dag (denk er dan ook aan dat je andere bouillonblokjes gebruikt). Ook kun je extra knoflook en/ of komijn in de soep doen, dat ligt aan de smaak van je gezin. Qua broodjes hebben wij wisselende broodjes, de ene keer stokbrood, de andere keer breekbrood, dan weer een ciabatta. Evi vind het heerlijk om haar brood te dopen dus dan gaat er best wat van de soep naar binnen. De soep wordt in het recept met tomato frito gemaakt maar kan natuurlijk ook van verse tomaten gemaakt worden. De paprika snij ik in het kommetje van Evi klein maar je zou natuurlijk ook de staafmixer er even doorheen kunnen halen.

 

O en iets wat ik dankzij mijn werk weet (voor 10 mensen koken maakt soms een beetje makkelijk namelijk) maar bij de AH in de diepvries liggen zakken met paprika’s in reepjes. Scheelt je weer snijwerk maar dat is dan ons geheim 😉

 

buen provecho!

Liefs Kimberly

 

 

De uitgelichte foto is van AH.nl

 

Spaanse Maaltijdsoep

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge