/ oktober 23, 2017

Je kind een dag de baas laten zijn? Ik wil het een keer uitproberen en ga mijn kleuter één dag de bevoegdheid geven om van alles te beslissen. Maar hoe kom ik hier eigenlijk bij en nog belangrijker, hoe gaan we die dag overleven?!

 

De baas

Evi is inmiddels bijna 5 en is zich steeds meer bewust van haar eigen mening. Dat wij haar soms beperken (nee, niet de hele snoeptrommel), dat zij dingen moet (bah groenten!) en dat wij dus de “baas” zijn. Uiteraard proberen we met een hoop dingen haar wensen in het oog te houden etc maar goed. Good parenting denk ik in ieder geval.

 

Kinderen voor kinderen

Op de één-na-laatste cd van kinderen voor kinderen staat dus het nummer:  Vandaag ben ik de baas. En nadat Evi die zo’n 300 keer had meegezongen stelde ze de vraag: “Mama, wanneer mag ik eens een keertje de baas zijn?”. Ik heb al vaker op Social Media gezien dat ouders hun kinderen de baas lieten zijn en vond dat wel een leuk initiatief. Ik overlegde dus met de man en stelde voor om dat een keer te proberen. Zijn eerste reactie? Hell no!

 

Voorbereiding

Ik deelde onze plannen met een aantal moeders van dansles en deze waren even bang dat ik gek werd. Je kind de touwtjes in handen geven is natuurlijk ook wel een dingetje. Maar waarom zou ze niet een keer alles mogen bepalen? Uiteraard zijn we niet helemaal gek geworden en gaan we wel met Evi wat afspraken maken. Haar alles laten bepalen is 1 ding maar we gaan natuurlijk geen gevaarlijke dingen doen. En nu komt de vakantie eraan dus hebben we bedacht om Evi de baas te laten zijn tijdens de vakantie voor 1 dag.

 

Verwachtingen

We verwachten namelijk dat ze totdat ze instort op de bank naar Netflix wil kijken die dag en niet op tijd naar bed zal willen. Ze heeft al gezegd dat ze pannenkoeken wil eten. En er zullen vast veel snoepjes worden gegeten. Maar goed daar is ze op een gegeven moment ook klaar mee. Zelf zegt Evi dat wij die dag goed naar haar moeten luisteren en dat ze anders tot 3 telt of ons op de trap gaat zetten. We gaan het wel ervaren en ons kind kennende zullen er geen wereldschokkende dingen plaatsvinden. We gaan haar dus gewoon een keer de baas laten zijn. Haar laten merken dat ook wij weleens de dingen anders willen doen en gewoon een beetje gek doen. Hoe leuk is het wel niet als je na de vakantie op school kunt vertellen dat je een hele dag de baas bent geweest?!

 

Uiteraard laat ik jullie weten d.m.v. een blog en misschien ook wel instastories hoe die dag gaat verlopen en hoe we het (hebben) ervaren.
Dus mochten jullie straks al meer dan een week niets meer van me gehoord hebben? Check dan even hoe het gaat, het kan zo maar zijn dat we wiegend in een hoekje van het huis zitten. Of bij de kinderboerderij. Of een krijspaleis.

 

Liefs Kimberly

 

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

3 Comments

  1. Een spannend experiment. Niet eentje die ik gauw zou doen. Is het niet beangstigend voor een kind om alles te mogen bepalen?

    1. Ik denk dat als alle randvoorwaarden duidelijk zijn dat het wel mee zal vallen. Het gaat vooral om de daginvulling en de keuzes qua eten. Wij zijn er uiteraard als ouders bij dus kunnen het ook nog wel een beetje sturen.

  2. Pingback: Onze kleuter was een dag de baas, voor herhaling vatbaar of nooit meer? - Beebs and Moms

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge