/ december 3, 2017

De Sinterklaasperiode vind ik ontzettend gezellig! Ook vind ik het erg leuk om met een aantal Sinterklaasdecoratie de woonkamer pakjesavond-proof te maken. Ik geef je mijn 5 tips die trouwens ook nog eens heel erg leuk zijn om samen met je kinderen te doen.

Sinterklaasdecoratie

Zelf vind ik dat je het allemaal niet te moeilijk moet maken qua decoratie. De sfeer kun je makkelijk maken met maar een aantal dingen en voor je het weet is je woonkamer pakjesavond-proof!

Raamtekeningen

Een raamtekening is makkelijk te maken met een krijtstift. Deze kun je trouwens ook met een vochtig doekje weer gemakkelijk van je ramen afhalen. En wat is er nou toffer voor je kind(eren) dan om op de ramen te mogen tekenen? Op Pinterest zijn ontzettend leuke en makkelijke voorbeelden te vinden voor deze tekeningen. Zelf maakte ik een mix tussen de verschillende voorbeelden die ik zag. Evi vond het enorm tof en wilde ook graag een mooie tekening maken op het raam. Zij kreeg haar eigen (achter)raam om te versieren en ze had er heel veel plezier in.

 

Slinger

Wij hebben zelf een slinger bij het raam gehangen. Die van ons is trouwens van de Hema. Je kunt slingers natuurlijk op veel plekken kopen en uiteraard ophangen waar je zelf wil of een plekje hebt.

Sinterklaas Playmobil

Met de Playmobil set van Sinterklaas heb je al snel een leuke Sinterklaasdecoratie. Zelf heb ik hem in een windlicht gezet zodat het een beetje beschermd is en eventueel verplaatst kan worden. Vorig jaar stond het in een grotere box met allerlei strooigoed er omheen gestrooid. Nu had ik dat op het moment van decoreren niet echt in huis en daarna had ik er geen zin meer in. Geen strooigoed bij de Sint dus deze keer. Evi heeft een tijdje met de Sint set gespeeld en uiteindelijk geholpen alles in het windlicht te zetten. Voor haar heb ik een eigen setje (zonder boot) om mee te spelen trouwens.

 

 

 

Sinterklaasdecoratie Playmobil

Strooigoed- krans

Vorig jaar maakte ik met Evi samen een krans van strooigoed. Deze krans heb ik vorig jaar in een plastic zak ingepakt en hij ziet er nog steeds top uit. Ik moest wel een chocolademunt opnieuw lijmen maar dat was het dan ook wel. Deze krans staat dus ook dit jaar te woonkamer gezellig te maken. Evi probeert me steeds over te halen dat ze een snoepje mag eten van de krans, maar aangezien die dus gelijmd zitten en een jaar oud raad ik het haar maar steeds af.

 

Lees ook: Sinterklaas strooigoedkrans maken

 

Strooigoedkrans Sinterklaas

 

Lightbox

Met een lightbox kun je makkelijk een leuke quote maken. Ook is er steeds meer speciale Sinterklaasdecoratie te koop speciaal voor de lightbox. Echt heel erg leuk! Ik denk dat ik het volgend jaar wel ga kopen voor de lightbox. Dit jaar was ik er eigenlijk een beetje te laat mee aangezien ik het pas begin deze week bedacht. En heel misschien wacht ik wel met kopen tot ik ergens een leuke aanbieding zie.

Evi is trouwens erg bezig met leren lezen dus die hielp me met de letters uit te zoeken die ik nodig had voor onze quote. Daarna kon ze helpen met de letters in de lightbox te doen.

Pakjesavond-proof

Hopelijk heb je wat aan mijn tips met Sinterklaasdecoratie. Heb je zelf nog makkelijke tips om je woonkamer pakjesavond-proof te maken en die leuk zijn met je kind(eren)? Laat het me weten dan kan ik ze in dit bericht toevoegen (eventueel met link).

 

Liefs Kimberly

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via deze links? Dan kost het jou niks extra maar ontvang ik commissie op jouw aankoop.

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn is.

2 Comments

  1. Nep cadeautjes inpakken samen en neerzetten, een kartonnen schoorsteen.. Die krans tip ga ik trouwens ook navolgen. Fijn in een zak en op zolder voor volgend jaar bewaren! Al is het stiekem ook wel leuk om volgend naar opnieuw te doen..
    Nicole onlangs geplaatst…Toch een ziekenhuisopnameMy Profile

    1. Dat zeker! Wel makkelijk en heb je er volgend jaar gewoon 2 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge