/ juli 4, 2017

Er zijn van die momenten dat je merkt dat je ook geen 16 meer bent. Naast dat jij je een boel herinnert die anderen niet eens meer kennen of dat je gewoon keihard wordt geconfronteerd met jezelf na een avondje uit. Waaraan merk ik nou dat ik echt een oud wijf aan het worden ben?

The day After

Van de week was er dus een leuk feestje bij ons in de buurt. Veel bekenden en we waren met een grote groep en daardoor ging het hard met de drankjes. Ik ben sowieso niet echt een zwaargewicht met drank maar ik was nu dus echt in 1 x helemaal klaar. Waar ik vroeger een ochtendje nodig had om weer wat mezelf te worden was geen ei of pizza genoeg om me weer menselijk te laten voelen. Sterker nog, de dag erna voelde ik me ook echt nog ellendig!

 

Muziek

Ik beken, ik luister inmiddels het liefste naar Radio 10 en naar Veronica. Ik ben die andere zenders een beetje zat, of het moet gaan om het Foute Uur. Naast dat je steeds dezelfde muziek hoort op die zenders vind ik ook gewoon een hoop muziek van nu gewoon geen ruk aan. There, I said it. Ik ben gewoon echt een oud wijf aan het worden, mag je best zeggen hoor.

 

Uitgaan

Ik schreef net wel leuk dat ik naar een feestje was gegaan maar ik moet dus ook eerlijk zeggen dat ik dat bijna nooit meer doe. Netflix, chill, wijntje en goed gezelschap it is voor mij. Uit eten gaan vind ik een feest en ja dan kun je nog eens bijkletsen. Ja, oud wijf. Ik zei het toch.

 

Herinneringen

Los gaan op herinneringen vanuit de jaren ’90. Ik kan het hoor. Vorige week las ik een artikel van Suuz over Flippo’s en andere jaren ’90 dingen. En ja hoor, ik herken alles en denk ondertussen aan al die andere dingen van vroeger. Sommige dingen zijn alweer zo ver verdrongen in mijn grijze massa dat ik toch wel een soort van eureka momenten heb als anderen over hun herinneringen praten.

 

Geld

Neeeeee ik reken niet meer om naar de gulden, zo oud ben ik ook nog niet. Maar ik ben wel selectiever mijn geld aan het uitgeven. Dat kon je ook al lezen in mijn blog over het opruimen van mijn kledingkast. I’m a sucker voor de spullen van de action en eerder kon ik daar dus wel wekelijks heen. En nu doe ik dat bewust dus niet meer. Ik ga alleen wanneer ik meerdere dingen nodig heb en probeer ook alleen nog maar dingen te kopen die ik dus nodig heb. Sparen en bewust bezig zijn ermee, zie mij eens gewoon heel volwassen worden en een oud wijf zijn.

 

Slapen

Laten we voorop zetten dat ik altijd veel van slapen heb gehouden. Maar waar ik vroegâh echt wel nog enigszins menselijk was na een nachtje doorhalen, lijk ik nu wel een Walker (the Walking Dead, weet je wel) na een nacht van 6 uur. Hels! Om over die krakende onderdelen als je uit je bed komt maar te zwijgen. Of die rimpels in mijn gezicht als ik wakker word. Gelukkig heb ik nog wel de leeftijd dat ze wegtrekken als ik even wakker ben.

 

Leeftijd

Age is just a number. En ik voel me verder niet oud hoor maar het valt me wel op dat ik oud-klasgenoten zie en denk: “Wat is die oud geworden!”. En christus, ik ben dus even oud! Maar blijkbaar heb ik goede genen want ondanks dat ik 32 ben werd ik dus van de week meerdere keren jonger geschat. Soms moet ik me zelfs identificeren als ik alcohol koop. Yes! Jullie snappen best wel dat ik dat een feestje vind.

En, ben jij ook al een oud wijf aan het worden?

 

 

Uitgelichte foto: Pexels.com

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

2 Comments

  1. Nee hoor, ik ben inmiddels 46 jaar en word nog regelmatig 10 jaar jonger geschat 😀 Wellicht omdat een klein kindje je jong houdt (ik kreeg op mijn 41ste ons dochtertje), maar sowieso. Ik ben dol op dansen, sporten en alhoewel ik dat beetje bij beetje minder aan het doen ben (maar dat komt meer door werkstress) heb ik het idee dat het ook gaat om hoe je met de dingen omgaat. Let wel, ik heb het alleen over mijzelf hoor! Niet over jou en anderen. Ik kon vroeger best verkrampt met dingen omgaan namelijk. Als het helpt. 30 worden vond ik veel lastiger dan 40 worden 😉

  2. Jup zo nu en dan ben ik ook echt een oud wijf. En herken wel het een en ander uit je blog hoor 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.