Lang leve de papabloggers

Lang leve de papabloggers!

In de blogwereld over het leven met kinderen domineren de mamabloggers wel een beetje. Dat je die in verschillende vormen en gradaties hebt weet iedereen waarschijnlijk wel. Maar in die door roze gedomineerde wereld  zijn daar de papabloggers voor het tegenwicht!

Verschillen

No way roze wolkjes en zoetsappige dingen. Het hebben van kinderen wordt beschreven door de ogen van de man: Duidelijk, zonder opsmuk en meestal heerlijk direct. Waar de mama’s soms wel met bergen schuldgevoel kampen en een overload aan informatie krijgen, doen de mannen daar niet aan. Dat vind ik zelf erg verfrissend om te lezen want inderdaad, waarom zou je niet iets voor jezelf doen? Dan ben je toch niet minder een ouder voor je kind(eren). Daarom deel ik met jullie vandaag mijn favoriete papabloggers. Gewoon voor de relativering in je tijdlijn, om even wat andere onderwerpen onder je ogen te brengen. Maar ook voor de papa’s zijn juist deze papabloggers heel tof om te volgen!

 

Tips voor Papa’s

Niels is de papa achter tips voor papa’s en papa van 2 jongens (3 en 0). Ondanks dat Niels na een tijdje niet actief geweest is met bloggen pakt hij het momenteel weer op. Ook vind ik het steeds weer leuk om zijn blik op het papa zijn te lezen op o.a. zijn Instagram en Twitter. Vooral op twitter moet ik geregeld om hem lachen want Niels kan zo heerlijk scherp reageren. En vergeet niet dat die leuke man die met mij getrouwd is meegedaan heeft aan de rubriek op Niels zijn Blog: De papa achter de mamablogger.

 

Papa’s wereld

Op papa’s wereld geeft Maarten zijn blik als papa op allerlei verschillende onderwerpen. Maarten is papa van 2 jongens (4 en 1) en werkt in de kinderopvang. Het Pa-bc van Maarten vind ik heel leuk gevonden; De onderwerpen die je tegenkomt als ouders maar dan gewoon kort en met een knipoog uitgelegd. Mocht je dus nog vragen hebben? Check het Pa-bc ????

 

De Flopvader

Op de flopvader blogt de vlaamse Kris over het leven van een vader van 3 meiden. Kris doet dit op een luchtige en soms scherpe manier. Het is natuurlijk ook nogal wat met 4 vrouwen in huis en ik wens hem nu al succes voor wanneer ze alle 4 tegelijk gaan menstrueren. Misschien moet Kris tegen die tijd maar een huisje op de heide regelen waar hij naartoe kan vluchten?

 

Papatoch

Op Papatoch vertelt Thijs over zijn leven als vader van 2 jongens. Dit doet hij met een knipoog en dat is leuk om te lezen voor de nodige relativering. Ook op Instagram is Thijs erg actief en heeft hij een strakke zwart-witte lay-out. Dit voert hij trouwens door op zijn site en dat vind ik wel tof om te zien, weer eens iets heel anders dan de kleurrijke blogs van de meeste bloggende moeders.

 

VDRS

Eerlijk gezegd kende ik dit platform niet maar door een reactie op dit bericht nu dus wel. VDRS is een platform voor de betrokken vaders waar in verschillende categorieën geschreven wordt over het vaderschap. Meerdere vaders bloggen op dit platform dus er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw situatie aansluit. Het doel van VDRS is vitaal vaderschap en er is zelfs een stichting voor Betrokken Vaders aan deze site verbonden. Het loont dus absoluut om op deze site te kijken.

 

Rob van Laere

Rob blogt al heel lang, al is dat dan niet altijd even consequent. In februari 2018 wordt hij voor het eerst vader en ook daar gaat hij over bloggen. Rob valt dan misschien niet volledig in het papabloggers-segment maar ik vind het toch altijd wel leuk om te lezen hoe vaders die eerste tijd als vader ervaren. Je vind Rob via deze link.

 

Papabloggers?

Ben jij of ken jij een toffe bloggende vader met een eigen blog die ik echt in dit lijstje moet opnemen? Stuur me dan even een berichtje, dan neem ik je op in dit lijstje.

 

Liefs Kimberly

6 thoughts on “Lang leve de papabloggers!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge