/ april 9, 2018

Wanneer je dochter net als die van mij is gezegend met lange lokken is het soms ook wel een zoektocht naar wat je nu weer snel met die lange haren kan doen zodat ze netjes vast zitten wanneer ze naar school gaat. Ik laat je 3 van mijn tips voor makkelijke meisjeskapsels voor naar school zien.

Makkelijke meisjeskapsels

Zelf vind ik het leuk om in het weekend wat meer met de haren van Evi te doen, of ze juist los te laten. Op school wil ik graag dat ze haar haren vast heeft en het liefste natuurlijk ook dat het me weinig tijd kost om haar haren klaar te maken voor school. Ik ben verre van op mijn best in de ochtend namelijk en inspiratie voor makkelijke meisjeskapsels is altijd ideaal lijkt me.

De staartvlecht

Wat heb je nodig?

 • Borstel
 • 2 elastiekjes
 • Grote (haar)strik

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door, maak een hoge staart en maak deze vast. Daarna maak je in de staart een vlecht en maak je deze vast met het tweede elastiekje. Om het wat af te maken doe je er een grote haarstrik in. Deze zijn in heel veel kleuren online te koop maar ook bijvoorbeeld bij Aliexpress.

Makkelijke meisjeskapsels Makkelijke meisjeskapsels

Het vlechtje met een staart

Dit makkelijke meisjeskapsel lijkt misschien wat minder makkelijk maar is het niet zolang je kan vlechten.

Wat heb je nodig:

 • Haarborstel
 • Elastiekje
 • Klein doorzichtig haarelastiekje bijv. van Zenner.

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door –  zet je kind voor de tv – en begin met invlechten net boven het linkeroor. Pak steeds alleen een plukje aan de voorkant en niet aan de achterkant. Ga zo door met vlechten tot boven het rechteroor, maak dan de vlecht een stukje af en maak de vlecht vast met het kleine haarelastiekje. De rest van het haar pak je vast om een staart te maken en het vlechtje neem je hierin mee. Maak deze staart vast met een elastiekje en klaar. Lijkt lastig maar is het absoluut niet, zelf heb ik dit vlechtwerk en de staart in minder dan 3 minuten klaar.

Makkelijke meisjeskapsels Makkelijke meisjeskapsels

De knot

Wat heb je nodig?

 • Haarborstel
 • Haardonut – klein of middel formaat in de kleur van je dochters haren –
 • 2 elastiekjes
 • Doorzichtig klein elastiekje
 • Schuifspeldjes
 • Strik of Haarband

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door en maak met 1 elastiekje de haren vast in een hoge staart. Doe de donut om de staart die je gemaakt heb en verdeel de staart in 2 delen. Verdeel het haar over de donut zodat je deze niet meer ziet en zet het haar vast met nog een elastiekje. Afhankelijk van de grootte van het elastiekje en de hoeveelheid haar is het misschien niet eens nodig om het elastiekje 2 x om de knot heen te doen. Bij ons is dat vaak niet eens mogelijk. Trek het laatste beetje haar bij elkaar en maak een vlechtje die je vastzet met een doorzichtig elastiekje. Zet dit vlechtje dan vervolgens vast met een schuifspeldje en maak het vlechtje voor de zekerheid met nog 2 schuifspeldjes vast op verschillende plekken. Doe een grote strik boven de knot, maak af met een haarband of draaidiamantjes o.i.d.

knot makkelijk meisjeskapsel knot makkelijk meisjeskapsel

knot makkelijk meisjeskapsel

Kleine tip

Met haaraccessoires maak je een ietwat saai kapsel al snel leuker. Zelf gebruik ik sinds ik bij een workshop allerlei producten kreeg van Zenner deze graag. De grote strikken hebben we al jaren en gebruiken we veel. Evi vind ze erg tof en een accessoire maakt het echt af. Een gewone staart krijgt dan toch meer uitstraling.

Kroontje makkelijke meisjeskapsels Haarlijn Serenity Zenner

Welke meisjeskapsels vind jouw dochter het leukste?

Liefs Kimberly

 

 

Makkelijke meisjeskapsels pinterest

Share this Post

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

13 Comments

 1. Ik kan al niet wachten tot mijn dochtertje haar haar lang genoeg is om dit ook allemaal te doen!!

  1. Heerlijk hoor! Zeker nu ze niet meer alleen maar krijst zodra ik naar haar haren wijs 😉

 2. Ik vind de staartvlecht zo leuk, maar Nomi’s haar is er helaas nog net iets te kort voor…
  Malou Rouwhof-Beld onlangs geplaatst…Leuke uitspraken van Nomi #3My Profile

  1. Geduld is dan een schone zaak hè 😉 Ik keek Evi’s haar zowat uit d’r hoofd toen het nog kort was….

 3. Mooi zeg! Ik kwam meestal niet verder dan een soort palmboompje op het hoofd helaas.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Weekboodschappen weer binnenMy Profile

 4. Super leuk! ik kan echt niet wachten tot Milou wat langer haar heeft en ik hier ook van die mooie vlechten mee kan maken. Ik zal dit bericht dan ook even doorsturen naar mijn man 😉
  Echt prachtig haar heeft Evi!
  Laura / fitfunfab.nl onlangs geplaatst…Column 30 – Schieten in AmerikaMy Profile

  1. Ah dat is lief! Ze heeft inderdaad wel lang en veel haar gelukkig.

 5. Leuk. Vooral de tweede. Mijn dochter haar haar laten we nu pas echt groeien. Maar het is zo zacht dat niks goed blijft zitten.
  Melanie onlangs geplaatst…Win kaartjes voor LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen.My Profile

  1. Blijven volhouden 😉

 6. Prachtige creaties! ik kan niet wachten tot het fijne, piekhaar van mijn meisje langer is en ook ingevlochten kan worden, leuk, leuk!
  marjolein westerbaan onlangs geplaatst…Mum Shaming !! De Instagram post van deze mama gaat Viral en niet zomaar !My Profile

 7. Leuke kapsels! Mijn dochter heeft het haar nog niet zo lang. Wij houden het voorlopig nog even bij knipjes of een haarbandje.

 8. wauw, wat mooi allemaal. Ik dacht ik neem eens een kijkje, zodat ik eindelijk dat haar van mijn drukke nichtjes aan kan pakken. Helaas hebben ze bij lange na nog niet zulke mooie lokken als jouw dochter, maar een kleine donut ga ik zeker een keer uitproberen.
  Rachel onlangs geplaatst…Van parttime werkende naar fulltime mamaMy Profile

  1. De rest deed ik ook al toen E nog korter haar had, kan eigenlijk wel zodra er een staartje in kan. 😉 laat je weten of het gelukt is?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.