Hoe vaak mag jouw kindje de schoen zetten voor de Sint?

/ november 21, 2017

Zoals bij alles in Nederland is er ook weer veel te doen over de cadeauperiode van Sinterklaas. Zo zag ik op Social Media ook allerlei discussies over het schoentje zetten. Doe je dat elke dag of niet en wat geeft de Sint zoal in dat schoentje? Wat vind jij daarvan?

 

Sinterklaas

Die oude kindervriend is er zo’n 2,5 week! 17 nachten lang en dan als afsluiter op 5 december met pakjesavond brengt de beste man cadeaus en lekkers. Wij hebben onze eigen wijze om deze periode aan te pakken en vol bewondering bekeek ik de laatste dagen de verschillende discussies die op Social Media rondgingen.

 

Schoencadeaus

17 nachten lang een schoentje zetten en deze vullen? Sommige Sinterklazen doen het, deze Sint niet. Zelf vind ik het te veel worden, zeker omdat wij ook cadeaus doen met kerst en Evi jarig is half december. In de vorige jaren kon ik Evi nog misleiden door gewoonweg een aantal keer dezelfde chocolademunten o.i.d. in haar schoentje te doen. Ze had het toch niet in de gaten. Maar goed, ze is nu bijna 5 en ik ben bang dat ik er nu niet meer mee weg kom. En ja noem me maar een loedermoeder, ik heb er ook gewoon geen zin in om 17 cadeautjes en lekkers x 3 te kopen. Daarnaast, zoals ik al zei krijgt Evi met pakjesavond/ haar verjaardag/ kerst ook al (grotere) cadeaus. Verwennerij genoeg dus in mijn ogen.

Verwend?

Op Instagram zag ik foto’s voorbij komen van megagrote cadeaus en vervolgens ontstonden daar allerlei discussies over op Twitter. Laat ik voorop zetten dat iedereen het lekker zelf moet weten wat zij hun kind geven. Ik kan niet kijken in de portemonnees van anderen en zij niet in die van mij. Sinterklaas moet dus zelf bepalen wat hij de kinderen geeft denk ik. Zelf zat ik wel een aantal keer met verbazing te kijken naar die grote cadeaus op de foto’s en voelde ik me een scrooge met de kleine cadeautjes voor in de schoenen.

 

In de schoen?

Veel Sinterklazen hanteren de regel dat het cadeautje in de schoen moet passen. Deze Sinterklaas doet dat sowieso niet, een fatsoenlijke reep chocolade past namelijk al niet in mijn schoen. En hallo, chocolade is leven hoor. Bij de Action slaagde de Sint voor een kleine letterbox voor op de kamer van Evi, een setje schilderbare gipsen prinsesjes en een kleurboek. En in de tussentijd misschien nog een chocoladeletter o.i.d. en dan vind de Sint het gesneden met de schoencadeautjes.

 

Schoen zetten

Daarnaast hebben wij inmiddels wel afgesproken dat Evi een mooie tekening maakt voor de Sint/ Piet en dat we er iets lekker voor Amerigo bij doen. Uiteraard bleek weer eens dat de Sint zoals het hoort leuke dingen voor Evi gekocht maar dat hij zichzelf was vergeten. En dus moest hij vervolgens de reep chocolade waar de Sint zo’n zin in had inpakken. Best wel balen op de zondagavond, dat kan deze Sint wel vertellen.

 

Wat doen jullie met de Sint?

N.a.v. de discussies vraag ik me af: Zetten jullie kinderen elke avond de schoen of slaan jullie ook dagen over, en wat geven jullie de kinderen in de schoen? Laten jullie het me weten in de reacties?

 

Liefs Kimberly

 

 

Uitgelichte foto: Pixabay.com

About Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

5 Comments

 1. Onze oudste leerde hier vandaag dat de sint soms NIET komt, anders is het élke dag chocolade als ontbijt, maar ze blijft de schoen zetten hoor want soms komt ie WEL… en geschenken krijgen ze hier in belgië pas de ochtend van 6/12 ????

  1. Oh dat scheelt dan wel weer. De 6e moeten ze hier gewoon naar school dus helaas geen optie.

 2. Hier mogen ze hun schoentje drie keer zetten. Afgelopen zaterdag, aankomende zaterdag en volgende week vrijdag. Zaterdag vieren we pakjesmiddag bij Oma, want dat heeft Sint zo geregeld met mij 😉
  En verder vind ik het ook prima. Luca is ook half december jarig en met kerst hebben we idd ook nog wat cadeautjes.
  Marieke onlangs geplaatst…Visite, visite wat zullen we genieten – weekendoverzicht #43My Profile

  1. Goede verdeling lijkt me zo ????

 3. Hahaha die Sint lijkt wel op mij. Volgens mij had hij voor hier chocoladeletters gekocht, maar die zaten niet in de schoentjes ????
  1x per week mag het hier. Denk ik. ????

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.