Makkelijke spaghetti met spinazie en geitenkaas
Jullie konden eerder lezen in mijn bericht over 1 jaar Beebs and Moms wat mijn voornemens voor het komende jaar zijn. Eén voornemen daarvan is vaker makkelijke en kindvriendelijke recepten delen. Daarom deel ik nu mijn recept voor een makkelijke spaghetti met spinazie en geitenkaas.
Recepten om te delen
Ok, keep in mind dat ik dus geen foodblogger ben. Ik ben gewoon een mama die van eten houdt maar niet te ingewikkeld wilt koken. Zeker na een werkdag niet, dan ben ik gewoon klaar met de dag en hongerig. En de meeste van ons zijn (gelukkig) geen foodblogger maar wel geregeld klaar met de dag en hongerig. En die mensen probeer ik dus gewoon op ideeën te helpen. Wij eten graag vlees maar dat kun je uit dit recept ook prima weglaten.
Benodigdheden voor 4 personen
- 200 gram spaghetti naar keuze, maar het kan ook met tagliatelle
- 250 gram magere spekreepjes
- 750 gram gehakte spinazie of verse spinazie
- 500 gram Passata di Pomodoro
- 200 gram zachte geitenkaas
- Zakje geraspte geitenkaas
- Pijnboompitjes
- 2 á 3 tenen knoflook
- Peper
Bereiding van de spaghetti met spinazie en geitenkaas
- Kook de spaghetti volgens het advies op de verpakking
- Bak ondertussen de spekjes uit
- Verwarm de spinazie óf als je verse spinazie hebt, wacht even tot de spekjes zijn uitgebakken
Mocht je verse spinazie hebben, was dat dan eerst goed. Zand laat de saus niet lekkerder smaken 😉
- Giet wat van het vocht van de spekjes af. Pers de knoflook en fruit deze even mee. Doe peper erbij naar eigen smaak en bak dat kort mee.
- Voeg de spinazie toe ( tot deze geslonken is) en voeg daarna de geitenkaas in stukjes toe.
- Roer dit goed door elkaar en voeg daarna de Passata di Pomodori bij het prutje. Je hoeft niet de hele verpakking maar kijk vooral hoeveel saus je zelf lekker vind bij je pasta.
- Bak in een koekenpan zonder olie de pijnboompitjes lichtbruin aan. Wederom, doe dit naar eigen smaak. De één vind een paar pijnboompitten lekker, de ander kan die hele pijnboom aan pitten wel op.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan het spinazieprutje, roer door elkaar.
- Schep op en garneer de pijnboompitten en een beetje geraspte geitenkaas.
Eet smakelijk!
3 COMMENTS
Lisette
7 jaar agoDit lijkt mij een heerlijk en gemakkelijk recept!
Ben trouwens ook tegenwoordig van gemakkelijk en smakelijk voor de kinderen.
Joop
7 jaar agoHeerlijk!! Goed idee als Jitske bij ons eet
Alleen voor Pim
minder, die houdt niet van spinazie ????